Saltar a continguts

FIRART Associació d'Art de Sant Cugat

Navegació

Menú principal

ROCA, ENRIC

Obra Veure galeria Ampliar imatge

Adreça: Àngel Guimerà, 50
Població: Vilassar de Dalt - 08339
Telèfon: 93 753 09 62
Correu electrònic: art@artenricroca.com

Enric Roca i Vallet és un pintor especialitzat en recrear temes ferroviaris antics.

Moltes de les seves obres estan fonamentades en una tasca de recerca de documents (fotografies, planols de fabricants, arxius, etc.)

L'artista ha treballat molt la perspectiva per tal d'assolir una "posta en escena" amb l'encant dels antics ambients ferroviaris.

Els tramvies són el pont entre els temes ferroviaris i el paisatge urbà de Barcelona, en un intent de captar l'esperit de la ciutat, com a essència que es manifesta tant en les pintures ambientades en la nostàlgia de temps passats com
en les pintures de tema actual.

El resultat és una rica gamma de registres cromàtics, des de les suaus veledures fins els contrastos Nascut a Cabrils (El Maresme).

Es considera alumne del mestre Bilbeny. "Vaig aprendre a aprendre, una actitud que no he abandonat."

Es llicencia en enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Barcelona. "Una eina per fer coses amb fonament, preservant el creixement de la sensibilitat artística".

És membre fundador de l'Associació de pintors ART DIRECTE, dedicada a la divulgació artística i a la dinamització cultural, a través de Mostres d'Art en llocs públics a moltes poblacions, principalment, de Catalunya.

Impulsor, dintre d'ART DIRECTE, de la iniciativa Pintura Col·lectiva, que consisteix en l'execució d'una pintura amb la intervenció de diversos artistes al mateix temps, en un lloc públic, de manera que els espectadors assisteixen "en directe" al procés creatiu des de la tela en blanc fins a l'obre acabada, amb la interacció dels diversos membres del grup de pintors que lluiten per compatibilitzar els seus estils personals amb el conjunt de l'obra compartida.