Saltar a continguts

FIRART Associació d'Art de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Normes de les Mostres

Article 2 dels Estatuts:

L'associació té com objecte social:
1. Fomentar l'art i la cultura apropant-la al ciutadà.
2. Donar a conèixer la gran diversitat d'expressions plàstiques i tècniques que els artistes ofereixen.
3. Promocionar i donar suport a les activitats dels socis en els diferents camps de l'art.
4. Divulgar l'existència de l'Associació o les seves activitats.
5. Facilitar l'intercanvi d'experiències entre els seus membres en el camp artístic per a l'ampliació de llurs coneixements.

Actualment, i com a decisió dels socis, s'exposa el 1r i 3r diumenge de cada mes a la Plaça d'Octavià, de 10 a 14 hores, i aproximadament d'octubre fins al primer diumenge de juliol.

1- Els expositors-artistes han de ser obligatòriament membres de l'Associació FIRART, i com a tals estaran obligats a respectar i complir els seus estatuts i les presents normes internes de funcionament.

2- Els artistes no socis de FIRART poden exposar a la mostra del 1r o 3r diumenge de mes (a la Plaça d'Octavià) un sol dia gratuïtament com a prova.

3- Els artistes expositors han de mostrar únicament la seva obra artística original. No està permés d'exhibir obres d'altres artistes, ni obres més properes a l'artesania.

4- Les mostres tindran lloc els primers i tercers diumenges de mes a la Plaça d'Octavià (menys agost i setembre), i a d'altres llocs que s'estableixin, i en d'altres dies especials.

5- Si el temps climatològic ho impedeix, llavors no es realitza la mostra, ni es trasllada a un altre dia.

6- L'horari habitual de les mostres serà de 10 a 14 hores, tot i que algunes mostres especials poden començar abans o acabar més tard.

7- No hi han llocs establerts per als artistes. Tal com s'arriba a la fira l'artista es col.loca tenint en compte de no deixar cap espai buit entre expositors, ja que és important per als visitants que hi hagi una continuïtat, però tampoc es poden tapar portes d'entrades a habitatges o comerços que estiguin oberts aquells dies. Pels que entreu amb cotxe al carrer per descarregar les obres, us preguem que respecteu l'horari de les mostres i que circuleu el màxim de poc a poc i amb molta cura.

8- L'espai ocupat per cada expositor serà d'un màxim de tres metres lineals, deixant com a mínim mig metre d'espai entre artistes.

9- Cada expositor es durà el material necessari per mostrar en condicions la seva obra. Per exemple: cavallets, plafó, tisores, taula, cadira; si es vol posar un parasol, haurà de ser de color blanc. No es permet la utilització de carpa. Així mateix, es prega cuidar la presentació de l'espai, tenint present una estètica uniforme, regular i funcional entre tots els artistes.

10- Caldrà la valoració i aprobació de la Junta de FIRART per exposar al carrer.

Per a qualsevol dubte, problema o suggeriment, us podeu adreçar a qualsevol dels membres de la Junta de FIRART que exposen regularment a les mostres.

Plana actualitzada el 2022