Saltar a continguts

FIRART Associació d'Art de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Exposicions pasades

01/09/2006
EXPOSICIÓ AMB EL LEMA: EVOCACIONS TÈXTILS

CONTINGUT: La Casa Aymat i l'Escola Catalana de Tapís són un referent Essencial en la història de la vila de Sant Cugat. S'hi gesten noves idees i nous procediments que donen lloc a la renovació del tapís. El lema fa referència a l'edifici, el context històric, social i cultural, el procés artístic en el que se situa l'Escola Catalana de tapís i evoca els materials i tècniques que utilitzava com un element de pràctiques artístiques.

Aquesta exposició vol ser un homenatge a tots els que van fer possible el reconeixement internacional de la Casa Aymat.
Pretén mostrar al públic les possibilitats plàstiques i visuals del material tèxtil a partir del treball lliure dels artistes actuals.

Bibliografia bàsica que podeu consultar:

CANALS GUAL, Josep; "L'Art del segle XX a Sant Cugat 1900-2000"
PARCERISES, Pilar; " Grau-Garriga". Edicions Polígrafa, pàg. 7-25
DENGRA, Andreu: "Els vincles internacionals de la Casa Aymat". GAUSAC nº22, Pàg. 11-21.
Si podeu ampliar la bibliografia informeu-nos a través del fòrum de FIRART.



BASES DE PARTICIPACIÓ

1.- Hi poden participar tots els associats a FIRART que ho desitgin, sempre que acompleixin els requisits següents:

2.- Cada artista presentarà una única obra.

3.- L'obra presentada ha de ser inèdita i no pot haver estat exposada amb anterioritat.

4.- El tema de la convocatòria és Evocacions tèxtils. Les obres han de fer referència a l'explicat amb anterioritat. Es tracta de ressaltar la importància del tèxtil en la història de la ciutat i també com un element de pràctiques artístiques.

5.- La tècnica és lliure. S'accepten totes les modalitats artístiques, pintura, escultura, gravat, fotografia, instal·lacions, vídeo, tapís etc.

6.- Mesures de l'obra: Suport tela 100 x 81 x 3,5 cm (format vertical) sense marc. Escultura i instal·lacions: No poden excedir els 60 cm en les tres direccions. L'obra sobre paper s'ha d'emmarcar amb fusta clara. Les mesures finals amb el marc inclòs són de 50 x 81 x 3,5 cm.(format horitzontal).

7.- L'entrega de l'obra es farà el dijous 9 de novembre de 17 a 19 h.a la Casa de Cultura de Sant Cugat convenientment protegida.

8.- Cada obra va acompanyada de dues fitxes (una per l'obra, l'altra per entregar a l'associació) on constarà: el nom de l'autor, el títol, la tècnica i l'any.
Per l'edició del catàleg cal portar en format digital les dades anteriors i un text explicatiu del contingut de la peça que no excedeixi les deu línies en word i una fotografia de l'obra ( 10 x 15 cm., resolució 300 pp ).

9.- Si l'espai no permet l'exposició de totes les obres presentades es farà una selecció per un equip de professionals de l'art.

10.- Data i lloc de l'exposició: De l'11 de desembre de 2006 al 17 de gener de 2007 a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès.

11.- La inauguració és el dilluns 11 de desembre de 2006 a les 19,30 h.

12.- Un cop clausurada l'exposició es recollirà l'obra.

13.- La participació en l'exposició suposa l'acceptació d'aquestes bases.

14.- La junta de FIRART resoldrà de la manera més favorable pels artistes, qualsevol canvi o modificació que calgui introduir.


En el mateix projecte vàrem proposar de fer una Acció-happening que consistiria en embolicar l'entorn (arbres, baranes etc) amb cordills, fils de colors, retalls de tela, peces de roba i convocar a tothom que vulgui participar.
Aquest tema el concretaríem més endavant.